Producer selv det el, som din virksomhed skal bruge

Her i Danmark tales der ikke meget om det at være selvforsynende som virksomhed på trods af, at vi skilter med at være et ”grønt” land.
Men kigger vi USA og andre steder, så er virksomhederne i fuld gang med at blive selvforsynende med 2020 som mål.
Ikea har f.eks. planer om 100% bæredygtig energiforsyning i 2020. De fylder deres tagflader med solceller og i 2013 havde de installeret 500.000 paneler installeret og i 2016 forventer de at runde 1. million.

Der er også muligheder for at finde en løsning til din virksomhed. Energipriserne falder ikke fremover, så det er seriøst værd at overveje.

Som virksomhed er det mest optimale, at det anlæg du får passer til det forbrug du har. Du skal selv bruge den el, som du producerer da virksomheder ikke har mulighed for at få energiafgiften retur. Du betaler 2,0 kr./kWh inklusiv moms = 1,6 kr./kWh uden moms og kan selvfølgelig trække momsen fra og derudover afskrive 25% pr. år på anlægget.

4

1

Priseksempel på solceller:

Køber du et 40 kW solcelleanlæg, som producerer ca. 36.000 kWh om året til kr. 1,60 så er det lig med kr. 57.600,-. Anlægget giver du ca. kr. 360.000 for ekskl. moms så din tilbagebetalingstid er ca. 5 år.

Fordele:

  • God investering med mulighed for afskrivning
  • Kort tilbagebetalingstid = høj forrentning af investering
  • Strømmen bruges lokalt ved køb af korrekt dimensioneret anlæg
  • Giver din virksomhed en grøn profil

Vi leverer både vindmøller og solceller, som kan matche din virksomheds forbrug. Så kontakt os for mere information her.