Tiltrængt fokus på etikken i den store solcellebranche

Endelig kommer der offentlig fokus i Danmark på de menneskelige og moralske problemstillinger forbundet med billige kinesiske solceller. Det sker i TV2s dokumentar, som blev vist d. 14. juli 2022. Link til TV2

De store energiselskaber og produktudviklere af de kæmpestore solcellefarme, og de store detailforhandlere, er styret af økonomifolk, der er så fokuserede på profitmaksimering, at menneskelige og moralske hensyn tilsidesættes. Disse selskaber importerer ukritisk selv solceller direkte fra unavngivne fabrikker i Fjernøsten eller køber dem fra tvivlsomme importører så billigt som muligt.

I CIRKEL Energi har vi altid og udelukkende forhandlet enten europæisk fremstillede solceller eller solceller indkøbt via seriøse tyske grossister, som har forretningsmoralen i orden, og som sørger for inspektion og kontrol med leverandørerne – både teknisk, forretningsmæssigt og etisk.

I CIRKEL Energi vil vi selvfølgelig også gerne tjene penge på solceller, men det skal foregå ordentligt. Og det gør det!

Kommentarer til denne post er lukket.